Slip kontrollen og sig pyt!

Maden blev mit plaster

Hej alle sammen 🙋‍♀️

Først lige et kæmpe tak til dem som læser min blog. Det gør mig helt vildt glad, når nogen har lyst til at læse det som jeg skriver ❤️
Det her indlæg skulle være kommet ud i fredags, men som sagt, så har manden været på skiferie og jeg fik lige overvurderet mit overskud i forhold til 2 krudtugler og en lille baby. Men jeg lovede det kom senest søndag aften og som sagt, som gjort.

Jeg blev inspireret til det her indlæg, efter dokumentaren ‘Nadja og de 170 kg’ fra tv2. Hvis du ikke har set den, så kan jeg anbefale det. Vi kender vist alle nogen som spiser med følelserne, hvad enten det er at man skovler maden ind eller slet ikke spiser. Jeg hører til dem som skovler maden ind og gerne i smug, når det er med følelserne. Når jeg spiste i smug og ingen så det, så tæller det heller ikke på vægten. Ligesom med at det feder først i morgen. Uanset hvad, så tæller det hele, om man lyver eller ej 🤷‍♀️ Når jeg ikke har det godt, giver det mig et lykke-shot når jeg spiser ekstra og meget gerne af det usunde, men bagefter bliver jeg ofte sur og skuffet på mig selv over jeg lod mig gøre det. Maden kan ikke svare mig tilbage, maden kan ikke hade mig og maden kan ikke have nogen holdning om mig. Maden er nemmere at håndtere end følelserne, og med mad i munden og foran mig, har jeg en undskyldning for at snakke om hvordan jeg har det. Det er jo en rigtig sund måde at gøre det på! 🙄(Kan ikke anbefales 👎).

Jeg har altid vejet for meget og har altid kæmpet med det. Bare det at kigge på en chokoladebar, så har jeg taget på. Har altid følt at det var ekstra hårdt for mig at tabe mig, i forhold til andre og det ikke var den kamp værd. Men da jeg begyndte at kigge på hvorfor jeg spiste når jeg spiste og hvad jeg spiste, så kunne jeg godt forstå at det var hårdt for mig at tabe mig. JEG TOG DET IKKE SERIØST! Så længe jeg var splittet ad, inde i mine følelser, så længe ville maden være mit plaster. Så sidder der nok nogen derude og tænker “Altså når du spiser i smug af usunde ting, så kan du vel sige dig selv, at du ikke taber dig!?” Men når man spiser i sine dårlige perioder, så benægter man ret meget om hvordan det hele står til og tit har man meget hurtigt glemt at man har små spist lidt af isen og taget et par stykker chokolader (det kunne ske 10 gange om dagen). Men BENÆGTELSE bliver hurtigt ens ven, når man ikke vil konfronteres med noget, som er rigtig ubehageligt.
Jeg kunne godt finde på at lyve så meget for mig selv, så når vi var ude og spise hos nogen, i mine dårlige perioder, så spiste jeg kun noget af det sunde, fordi så kunne de andre ikke se hvordan jeg rigtigt spiste og jeg kunne stoppe med at være flov. Men altså, ens vægt hænger ofte sammen med hvad man spiser, så den eneste jeg kunne narre, var jo mig selv. Det er sku helt pinligt at sidde her og indrømme, men tænker virkelig ikke jeg er den eneste, som har eller gør sådan?

Nå, men det sidste lille års tid, har jeg været mere ærlig overfor mig selv og turde kigge på hvorfor nogle af mine mønstre er der, som fx mit forhold til mad. Mit forhold til mad er desværre et sygt forhold, for maden styrer mig og ikke omvendt. Efter jeg konfronterede mig selv med det og ligesom indrømmede at det var sådan jeg gjorde, begyndte der også langsomt at ske noget andet. Min vægt begyndte at gå ned og min madvaner begyndte at ændre sig. Under min graviditet med babypigen tog jeg kun 3,5 kg på og her efter fødslen (6-7 uger siden) har jeg tabt mig 8,5 kg 💪💪JEG ER SÅ STOLT!! Jeg har kontrollen over maden og ikke omvendt. Jeg tør spise som jeg vil når jeg ude og være ærlig, når jeg har spist for meget usundt. Det er mig som det kommer til at gå udover hvis jeg ikke er ærlig overfor mig selv, det ender med den onde cirkel, hvor jeg ryger tilbage til de gamle vaner. Gør noget andet og der sker noget andet, den sætning prøver jeg virkelig at huske mig selv på og ikke være så bange og flov over at vise hvad jeg spiser over for andre mennesker. Det er helt utroligt at maden kan styre og betyde så meget for en, det har været næsten skamfuldt for mig, at lade andre tro jeg overhovedet spiste mad. Men kære venner, snak om det! find nogen som vil lytte og snak, søg hjælp, bare gør noget andet end det du plejer, så sker der også noget andet ❤️

Fat-shaming forstår jeg virkelig ikke! Uden at vide det, vil jeg da tro at langt de fleste mennesker som vejer for meget, ønsker at tabe sig. Hvis de kunne gøre det på egen hånd, så havde de jo nok gjort det. Så håber dokumentaren har kunnet åbne øjnene hos mange og få fat-shaming stoppet! Man kigger jo heller ikke på en som man synes er for tynd og siger “du skulle vist hellere spise end flødekage end den gulerod” eller “ad! hvor er du ulækker og klam, din tynde…” – og hvis der er nogen som gør, så stop!👊
Hvis jeg ser en meget overvægtig person kom gående, kan jeg da godt finde på at kigge, men ikke fordi jeg vil noget ondt. bliver mere nysgerrig på hvad mon deres historie er. Det samme gør jeg hvis der kommer en gående som på den ene eller den anden måde skiller sig ud fra mængden.

Som tv2’s dokumentar viser, handler det ikke kun om selve maden, men også om os selv. Man kan benægte sin fortid nok så meget, men hvis den har været rodet og der har været ubehagelige ting, som man ikke får arbejdet med, så kan det indhente en på alle mulige forskellige måder. Det er ikke bare at spise mindre, eller spise anderledes, det handler også om kærligheden til os selv og turde elske os selv nok til, at vi selv mener man fortjener det bedste. Bryd tabuet og snak om det helt ærligt, det er første skridt til at komme videre.

Hvordan er dit forhold til mad? er du en som skovler maden ind med følelserne eller som stopper med at spise med følelserne?

God søndag aften til alle jer derude 💕😘

4 kommentarer

 • Else

  Tak for et godt indlæg. Har haft gjort som dig, men nu er det desværre omvendt, tak for nogle gode ideer at tænke over

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majsen

   Tak fordi at du har læst det, mor. Jeg tror vi alle sammen spiser med vores følelser i et eller andet omfang. Men håber snart det vender om til at du styrer det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Godt skriv ….værd at tænke over .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majsen

   Tak fordi at du har læst det og altid er så god til at dele min indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slip kontrollen og sig pyt!